Home

Chic Contemporary with a Twist, at the Serenade

A contemporary space balances dark moodiness with light touches of colour to create a perfectly balanced home interior design for a Condominium in the Serenade, on Holland Road, Singapore. Marble, timber and woven soft furnishings have been used to ensure a touch of luxury while avoiding unnecessary opulence.

When this client needed a change, Home Guide stepped in to transform this condominium from tired to timeless with a touch of fun. The interior design concept of this condominium embraces a sense of depth in its contemporary styling, with luxurious finishes and generous spaces taking centre stage.

The shell of the apartment was created as a white canvas, against which various interesting materials and design elements could stand out. Ceilings were lifted by removing the existing ducting, adding volume and light. Home Guide added finishes like marble, timber and soft furnishings for texture, while playful highlights of aqua and chartreuse were balanced against the more prevalent washed greys, and deep chocolates of the design palette to add a touch of levity to the final effect.

emerald hill

The dining room was partnered with a dry kitchen to create a space perfect for cocktail parties or preparing a fresh coffee to enjoy with breakfast. Accent lighting in the grey timber cabinetry creates a weightlessness, complemented by the new, higher ceilings and pale palette of materials. The generous storage cabinets were designed to house the client’s impressive wine collection and they keep the counters free for use.

emerald hill

The living room provides a softer setting for entertaining, while maintaining the contemporary language of the interior design concept. The moody black marble TV unit is perfectly balanced with the splashes of colour in the seating, to ensure a light and playful, yet sophisticated space, with plenty of natural light and views of the Singapore skyline.

emerald hill

Home Guide closed the kitchen off from the living room with a glass door, allowing for a visual connection, while providing a practical barrier between the two spaces. The texture of the natural timber is offset against the slick, black splash-back, creating a more focused space, perfect for preparing culinary delights and equipped with all off the amenities necessary to do so. Again, lighting is recessed into the cabinetry, providing functional brightness as well as a touch of drama.

emerald hill

The main bedroom is the piece de resistance with a deep window seat in black marble softened by an inviting nest of pillows in the signature aqua and chartreuse. All storage has been pulled out of the room, thanks to a generous dressing room which is separated from the space with opaque, glass sliding doors.

emerald hill

The master bathroom pulls through the marble from the bedroom, which has been used in a moody feature wall, creating a link between the two rooms. The polished natural stone is accentuated by the matt texture of the timber cabinets, and the mirrored vanity wall cupboards reflect light, maintaining the spacious feel of the rest of the home.

MORE PROJECTS