fbpx
Home

Colourful Contemporary For The Perfect Retirement At The Lincoln In Surrey Road

As a three-bedroom condominium at the Lincoln in Surrey Road, this apartment had potential, but it was dark with awkward spaces and had no personality. The semi-retired owners wanted the space transformed to suit their needs and style, so a new interior design plan was created. Spaces were opened up to allow more natural light to flood in, the colour palette was modernised with touches of the owners’ favourite hues, and finishes were refreshed and updated to suit the new look.

Home Guide stepped in with a guiding hand to help ensure this dated Singapore condominium would be refreshed and reconsidered to suit the owners’ needs. The dining space and kitchen were opened up, adding flow and light to both. The layout was adjusted with simplified lines that feel more minimalist and contemporary, and the existing quality finishes like stone and timber flooring were revived to shine once more. Finally, the aesthetic elements like furnishings and colour palette were adjusted in consultation with the owners to help the existing pieces to fit in with the new home space.

emerald hill

The living area was opened up, but each space remains defined, thanks to subtle design cues, helping to maintain a sense of purpose and flow. The layered feel of the feature wall catches the eye with bold geometric silhouettes that also help to define the boundary with the entrance hall. The pop of yellow from the sofa freshens up the room and invites all who enter to stop and stay for a while.

emerald hill

The dining area and kitchen, though open to the living room, are allocated their own space with a dropped bulkhead and contrasting floor colour in Liang Seng Hin, grey-brown floor tiles. Rather than adding a rug, Gres Memory, porcelain floor tiles were used to designate the dining table floor area, adding another touch of interest. Though the entrance is directly adjacent to these spaces, these design elements help it feel separate.

As is often the case when conceptualising Singapore home interior design for condo living, creating a sense of space and openness is key. Though each area is clearly defined, the carefully selected finishes like a clear mirror in the entrance, and the re-polished light stone floors, help the home to feel open and uncluttered

emerald hill

The master bedroom is simple yet luxurious. A rich burgundy red was chosen as the accent for this room and was incorporated into the built-in wardrobe and nightstand nook. The refinished wooden floors add a cosy warmth thanks to the night walkway light, glowing around the perimeter of the floating bed.

emerald hill

The master bathroom was completely renovated with a new, grey stone concept used on the walls and floor. Interest was added with several feature elements including Liang Seng Hin, chevron tiling on the shower/toilet wall. A black stripe of label tiles was also added from the entrance running to the toilet and up to the ceiling adding visual length to the space. To keep the room fresh, white sanitary fittings and the vanity counter, in Acelite, were added to contrast against the grey.

emerald hill

The Common bathroom was approached with a more playful design, expressed this time on a white canvas. Though neutral accents were used, the lego-brick style feature wall in Lian Seng Hin wall tiles creates a sense of movement and energy. The same floating vanity element was used here to free up floor space, and the wash of light on the marble splash-back reflects off of the white Acelite counter, providing a touch of warmth.

MORE PROMOTIONS