Home

GLAJZ Jewellery

The jewelry design company, Glajz, required a complete re-design of their office space. The office interior needed to portray the nature of the business, as well as provide functional spaces to meet with clients.

Home Guide started the project by clearing out existing shop fittings and creating a completely new design concept. The elements used in the design, mimics the semi-precious stones and metals used in the jeweller’s craft. Fabrics are in rich tones and polished metals and even elements of stone are included in the décor to create the visual context.

A swirling pattern is used in a relief panel at the entrance and repeated throughout the interior, referencing the corporate identity. The original solid timber door is framed with brass, creating an imposing entrance, establishing the richness within.

emerald hill

A sophisticated reception is created with the use of luxurious elements of timber and brass. Mirror fronted storage alternates with display cabinets, surrounded by the same fine metallic frame as the front door. The swirl pattern is also repeated on the feature wall.

emerald hill

Rich violet chairs dominate the boardroom, their colour glinting off the polished gem-like tabletop. A priceless artwork provides contrast and culture to the room, which Singapore interior design often incorporates to add colour and personality to a space.

emerald hill

The use of blonde timber softens the workspace while providing practical solutions for daily tasks. The swirl pattern is seen again in the frosted glass decal, which subtly reinforcing the corporate identity throughout the space making it an effective concept used in a Singapore corporate interior design.

emerald hill

The glass window closes off the main office from the workspace, yet visual contact is maintained through partial screen by the swirl decal.

emerald hill
emerald hill

A second private meeting room was created, off the director’s office, to allow for high profile meetings with special guests. The royal purple was once again used in the rich brocade on the chairs, sitting beautifully against the warm tones of the antique table.

MORE PROJECTS