Home

Minton Condominium

The Minton is a dual key apartment with a studio and a two bedroom space. A unique selection of finishes and custom designed features, the home is an example of Singapore interior design with a rich contemporary feel. Painted glass, natural timbers and interesting dashes of colour complete the interior with a classy edge.

Home guide designed the studio area to house the main bedroom and a small living area with a kitchenette. The two bedrooms space has a large living space, dining room and a bedroom. Dual key apartments are becoming an increasingly common and practical layout in home interior design in Singapore. The choice of clean white walls perfectly highlights the textures and colours of the furnishings and finishes used in the house. The design aesthetic is a clever dance with palettes and materials repeated in the two areas to create cohesiveness throughout the home.

emerald hill

The art pieces provide a fun splash of colour in the dining area, juxtaposing against the iconic black and white Panton chairs. The custom-made dining table in quartz serves as a simple yet elegant solution for the small space and is accompanied by a built-in bench seat that provides a smart hidden storage.

emerald hill

A rich layering of colour and texture provides a warm welcome into the living room. The nest-like chair, in a pop of orange beckons you to rest in it while the synthetic grass flooring and tropical plants combine to create the perfect area for an outdoor retreat.

emerald hill

A display cabinet is custom-made to beautifully showcase the owner’s extensive toy collection. Mirror backing in the cabinet adds visual space to the room and the masculine palette is continued in the custom-made, glass topped desk.

emerald hill

Entering the studio, one is greeted with a bright welcoming space. The monochrome palette is again used in the kitchenette with sleek surfaces in painted glass glinting in the light. From there, a pop of two red scatter cushions catches the eye, and draws one into the bedroom area.

emerald hill

The master bedroom feels like a modernist cube with the full window panels and clean lines of the built-in storage at each side of the room. A wraparound, multipurpose, lightwood glass surface was also custom designed for the bedroom – starting as a TV unit, it seamlessly becomes a corner desk surface and finally flows into a seating area in the bay window.

MORE PROJECTS