Home

One Devonshire Condominium

River Valley is home to One Devonshire, a new, high-end, 4 bedroom condo. The flooring, wet kitchen and base palette were pre-chosen and a guideline was provided for the intended finished product. Additional requirements included a secluded place for prayer and an altar, as well as more storage in the kitchen and bedrooms.

The white walls and marble floors in the living areas set the tone with a clean contemporary style. High gloss cabinetry, silver mirror and crystal were added as feature finishes to complete the look. A bedroom was converted into a prayer room and custom cabinetry was designed for each room based on its requirements. By using expensive finishes and custom designing all additional BICs, Home Guide was able to create a sophisticated modern home, without unnecessary opulence.

A full wall in the living room was dedicated to the TV unit and plenty of storage, in a white, crystal glass finish. Concealed lighting glints off the marble floor, drawing the eye to the focal wall. On the opposite wall, an understated timber storage cabinet was also added, providing a more subtle storage solution and a perfect balance for the room.

emerald hill

In the kitchen and dining room, a crystal chandelier sparkles off the steel, mirror and high gloss cabinetry, turning the whole space into a glittering jewel. The paneled cabinetry with its glass splash back and silver mirror doors perfectly complements the existing kitchen, expanding the visual space of the kitchen into the dining room.

emerald hill

As a sacred space, the prayer room was treated with warmer and more muted tones. A custom altar was built out of timber and the rest of the room was left clear, turning the room into a quiet place for reflection and worship.

emerald hill
emerald hill

Dove grey and rich fabrics were used in the main bedroom creating a rich and welcoming feel of indulgence. The white crystal glass finish was used again in the custom built-in wardrobe. The wardrobe was split between the full wall, and the bay window, with a half-height section at the mirrored dressing table. With space at a premium in Singapore interior design, the clever use of built in cabinetry allows for a more generous use of the remaining areas. The apartment allows a deep bay window to have its own built-in seat area overseeing the stunning view of the city.

emerald hill

A more masculine space was created in the son’s bedroom, with darker greys on the wardrobe and TV unit, and a book cabinet in bronze mirror. The bed was designed with a built in storage and a cushioned headboard, adding comfort and practicality- a key combination in condominium interior design.

MORE PROJECTS