Home

Puay Hee Avenue

A four story home in Potong Pasir, Puay Hee Avenue is a landed clustered house designed with personality. Each floor is designed with a specific function in mind –  the basement for entertainment, the 1st floor for common living room and the 3rd and 4th floors for bedrooms. The residential Interior design concept was crafted to suit both the style of the homeowners while creating an artistically contemporary space for day to day living.

Puay Hee Avenue provided Home Guide a perfect blank canvas, with interesting spaces and angles to work into the concept. While the high, overall square meterage, has to be taken into consideration in the interior design for this landed clustered home, its four stories has enabled a certain flexibility to work different design styles on each floor.

emerald hill

The 1st floor is an inviting fresh white space, with splashes of concentrated colour to define the different areas. The living room is dominated by an edgy red sofa, whilst a yellow TV panel on the focal wall in the dry kitchen provides contrast for the sleek, clean, white cabinetry in the rest of the space. A clever multipurpose island serves both as a handy prep-workspace and a counter for eating breakfast or entertaining friends in the evening.

emerald hill

A convenient home office effortlessly fits into the stairway landing. Using warm timber flooring and sound proof sliding doors, the study is made cosy and practical. A perfect example of effective residential interior design that uses all the spaces optimally without over-styling.

emerald hill

A stylish entertainment lounge is tugged at the basement of house, perfect for inviting friends over for an evening of entertainment, with dimmable lighting turning the room into a home cinema if desire.  A palette of dark brown and beiges, perfectly complements the reflection and shine of the glass tables.

emerald hill

The third story hosts two bedrooms, the daughter’s bedroom is designed as a delicate, feminine escape. Pink walls and a crystalline wall hanging are fit for a princess, with built in shelving and a floor desk providing functional workspaces and storage.

emerald hill

Sharing the third story is the guest room. With a raised platform, the sleeping area is well demarcated, separating it from the rest of the space. The low bed transforms the room, creating a sense of peaceful Zen that is accompanied by subtle twinkling lights and a soft colour palette. Built in concealed cabinets at the bed head and the mounted TV on the feature wall, provide functionality without clutter.

MORE PROJECTS