Home

The Beverly Condominium

The Beverly is an interior created with a relaxed air, yet still containing all of the necessities for daily life in the middle of Singapore. A four bedroom apartment, the design concept was to create a home with the feel of a 5 star resort. Finishes are natural, light and fresh and each space has been treated as an oasis from the outside world.

Home Guide started by choosing a palette of soft beiges, creams and browns. This palette was supported by the use of natural timbers and stone in flooring and cabinetry that was custom designed throughout. The living area was divided with the addition of a floating wall and a swiveling TV unit. Each bedroom was specifically designed to suit the tastes of the inhabitant, with the final bedroom being turned into a study area. Overall, a sense of space is created with references to nature and resort style.

emerald hill

The entrance welcomes guests with a geometric wall in a sandy coloured stone finish, whispering of beaches and the interior design style inside the home.

emerald hill

A more international aesthetic has been embraced in this Singapore condominium interior design, creating beautiful homes that could easily be in New York, Rome or Paris. The living room is a calm oasis created by the soft glow of recessed lighting and a neutral palette, inviting you to sit back on the sofa and pass time with friends. A full height cabinet provides a space for displaying delicate figurines, counterbalanced by the geometric wall divider as the focal point. Warm lighting caresses the dining area too, glimmering on the textured gold walls and soaking into the rich rug. Comfort is created by the addition of the bench seat in a soft white.

emerald hill

A sense of nature pervades the balcony area through the use of a darker grained timber in the cabinetry and wicker seating, one feels the resort vibe soaking in. The large balcony space provides a whole new entertainment area for hot summer nights and long weekends.

emerald hill

Awash with natural light, this bedroom was converted into a bright and elegant study. The bay window creates space for glass shelving to store objet, and provides support for one side of the custom designed desk.

emerald hill

A rich opulence is infused in the main bedroom. Attention is drawn around the space, touching on the luxurious silky curtains, gold hued timber and the elegant end bench. The TV is nestled into the full wall cabinetry, creating a sense of neatness and calm.

emerald hill

The daughter’s bedroom is a delicate feminine space. Fine floral wallpaper and satiny fabrics create a soft yet rich hideaway, to study or relax.

emerald hill

The final bedroom was designed as an industrial loft. The rough exposed timber creates a raw and masculine space while the clean lines keeps it contemporary and sophisticated. The timber layers build up height for the bed, bay window, and desk area, as well as depth for storage and the TV unit.  The diverse styles of the bedrooms perfectly illustrates the flexibility of interior design in Singapore.

MORE PROJECTS