Home

The Trilinq Condo II

This 2 bedroom, double volume apartment in the Trilinq condominium in Jalan Lempeng, Singapore, received a bright makeover as a couple’s new nest. White high gloss finishes were used throughout, to highlight the bright accent colours used in each room. A study loft was created and storage compartments were added to allow for maximum storage space. The result is a fun and and airy home, with full height windows and dedicated functional areas which allow the owners to use the space effectively.

Singapore interior design often requires a clever use of space by doubling up functions in dedicated zones, to ensure a maximisation of square meterage. Home guide managed to do just that and created a multifunctional and efficient home for the owners of this apartment, providing ample storage and an element of fun.

A stark white palette was used to create a clean canvas against which accent pop of colour stands out with the sunshine yellow wall and bright teal sofa. Additional storage areas were created under the stairs and in the bedroom as a bed platform. Finally, an entire room was added to the space in the form of a loft study, filling part of the double volume and providing additional storage space. The dining and living rooms are compact yet functional and the whole home feels vibrant and bright.

emerald hill

The TV console acts as a partition between living and dining room, with bright colours creating a vibrant energy in the space. An L-shaped sofa was used to provide comfortable seating for a lazy Sunday, or exciting football match.

emerald hill

The loft study area is a clean and functional work space, that can double up as a relaxing reading corner. The custom designed storage wall unit includes display cases and closed storage to keep the space neat and tidy.

emerald hill

The dining area is nestled behind the TV unit with a full mirror that visually enlarges the space and the lemon yellow wall ensures the space is kept light and fresh. An under-stair storage space is created and effectively concealed with a printed laminate on the door. Both of which are perfect examples of how efficient space planning can value add to the apartment interior design.

emerald hill

The overall style of the home was carried through into the bedroom, where a fresh green wall creates an oasis of peace and rest. The entire platform area where the bed sits on is in fact an additional storage space that enables the owner to fully maximize the room space and minimize clutter.

MORE PROJECTS