fbpx
Home

Warm Bachelor Pad at Poshgrove East

This Singapore based condominium in Poshgrove East had a generous floor plan but an awkward layout that needed to be completely reconsidered. Bedroom positions and layouts were changed and walls were taken down to allow for a more welcoming open-plan kitchen. Finishes include timber and natural stone leading to a warm welcoming feel.

The apartment needed to be completely re-designed by Home Guide to transform the interior design from old and tired to warm and contemporary. The palette was chosen to produce a feeling of comfort leading to a look of easy luxury. Timber laminates included colours from ash to chestnut and hazelnut and natural stone-look finishes were used in the living room and kitchen to compliment those natural hues. A 360 degree tour of the home gives exclusive access to the whole space – experience it for yourself.

Another important feature of the project was to redesign the floor layout to ensure efficient utilisation of spaces that were originally awkward and essentially, wasted. Walls were removed in the bathroom and kitchen making them more spacious and the main bedroom was moved to the 2nd floor to take advantage of the balcony and views.

emerald hill
emerald hill

The living area is divided by a feature screen wall in timber laminate which separates the TV room from the dining room yet maintains an open flow between the spaces. The slatted design of the screen is repeated in a recessed ceiling detail in the dining area which creates a pleasing visual continuity. Soft lighting and the use of different textures from grained timber, to sheer curtains, helps to create depth and welcome the use of the space.

emerald hill

Home Guide removed a wall to incorporate the kitchen into the living area including a spacious island counter to blur the lines between the functions of the different spaces. The cabinetry is in a laminate that works well with the colours of the living area and the quartz look of the countertops is both practical and contemporary.

emerald hill

In the dining room, a carefully curated selection of items such as sculptures and books adds to the personality of the space. Items sit in a custom designed laminate display cabinet creating an interesting backdrop and practical storage for the room. The stone table references the kitchen counters creating an easy cohesiveness, creating a pleasing flow from space to space.

emerald hill

Home interior design often requires some inventive thought to include larger items like freestanding baths into fairly tight spaces. In this case, a wall was removed to allow this sculptural, spa-like bath to fit comfortably into the common bathroom. The floor is in a natural outdoor timber which is perfectly suited to withstand the humidity of the room.

emerald hill

The study was converted into a multipurpose guest room and reading area. A folding bed that is recessed into the laminate wardrobe and display cabinet is folded away for extra space when not in use.

emerald hill

The first bedroom also includes a custom designed wardrobe which includes a hidden door leading into the common bathroom. Playful animal artworks have been included on this wall and in other spaces to add a touch of fun and personal taste to the home.

emerald hill

The master bedroom was completely redesigned when it was moved from the first floor to the second, to allow for direct access to the balcony and fresh air. The room is a calm oasis above the rest of the house, furnished with the same cosy palette as the living areas. A walk-in wardrobe was also added to provide ample storage and ensure an uncluttered sleeping space.

MORE PROMOTIONS