Home

CityLife Tampines

A new 4 bedroom apartment in Tampines, was the perfect blank slate for Home Guide to transform into a minimalistic contemporary space. The client wanted the space to be white, luxurious and one with plenty of open floor-space.

The challenge for Home Guide was to provide all of the general requirements for a Singapore home yet ensure a clean overall feel. Home Guide then employed a clever storage design system that hides all functional items behind slick, sliding walls or dummy panels. A use of premium materials ensures the interior speaks of luxury with a contemporary twist. The client chose the marble, which sets the tone for the home interior design concept and thereafter, Home Guide created the colour palette for the home.

emerald hill

In the living room, a sense of space is created by lifting the cabinetry off the floor. The TV wall is made a focal point with layered panels of dark grey timber and marble laminate, allowing the cables to be discreetly hidden away. The TV cabinet floats above the floor and the whole detail is accentuated with concealed lighting, adding to the floating effect. Special attention was paid to lighting, which enabled the homeowner two options – a cool fluorescent or a warm glow to achieve different moods for the home.  The multilayered grey and white ceiling panels run across the length of the room and with same concealed lighting, the openness of the home space is once again enhanced.  The layers in material and choice of lighting create depth without the need for additional furniture, thus minimizing clutter in the home.

emerald hill

The living space boasts a shiny white minimalistic concept. To maintain a clean and uncluttered living area, the simple and sleek furniture is arranged against the wall and a dry kitchen is concealed behind the glossy white cabinet doors in the dining area.

emerald hill

At the entrance, a custom designed shoe cabinet is concealed behind a white gloss door. The shoe cabinet is recessed to allow the black door of the neighboring storage cabinet to slide back over it when open to save space. Both cabinets are raised with recessed lighting to ensure consistency of the floating feel throughout the home.

emerald hill

Using timber instead of marble, the bedroom is able to achieve a warmer and cozier environment. The headboard in a dark grey timber extends to a dressing table or desk unit by the bedside. The sense of space in the whole home is continued here, by raising the TV console off the floor. Recessed lighting adds the final touch of warmth in the ceiling and headboard in this Singapore interior design project.

MORE PROJECTS